close
Search Perfectly Basics
search

6 goede voornemens om in het nieuwe jaar meer plezier uit je garderobe te halen

We vergeten het soms maar kleding is naast functioneel vooral ook heel leuk. En dat mag best weleens gezegd worden. Want we hebben het zo vaak over kledingregels, do’s & dont’s en de perfecte mix en match technieken, dat we ook kunnen begrijpen dat het hele gevoel rondom kleding en mode nogal serieus wordt. En het leven heeft momenteel al zoveel restricties. Dus bij deze heel veel goede redenen om in het nieuwe jaar - en voortaan altijd - vooral heel veel plezier te halen uit je garderobe. En wie weet ontdek je gaandeweg wel een nieuwe modekant van jezelf. Lees snel verder en verander per direct je garderobe mindset. 
image with artdirection
image with artdirection
1. Kleed je elke dag speciaal aan
Waarom wachten op een speciale gelegenheid om je mooiste outfit aan te trekken? Zeker nu de speciale gelegenheden nogal ver te zoeken zijn. De dag is wat jij ervan maakt dus maak er elke dag iets speciaals van. En dat begint soms met iets simpels als een extra mooie look - voor een dag met een goed gevoel en vol zelfvertrouwen.

2. Kijk anders naar je lichaam
We worden aan alle kanten overladen met afbeeldingen van ‘perfecte’ lijven - je weet dat dat niet de echte wereld is, toch? We zijn namelijk niet gemaakt om er de hele dag perfect uit te zien, en bovendien zijn onze lichamen in staat tot wonderlijke dingen. Wees er dus trots en zuinig op en bedenk je dat het geen kwestie is van het perfecte lichaam hebben om een kledingstuk te kunnen dragen maar juist andersom: zoek naar de perfecte fit voor jouw lijf.

3. Laat trends los
Trends vinden wij bij PB natuurlijk leuk want we halen er inspiratie uit. Maar wat ons betreft zou dat nooit de leidraad moeten zijn bij het samenstellen van jouw perfecte garderobe. Het gaat juist om het vinden van je eigen weg tussen alle trends door. En wil je af en toe toch een trend volgen, wees dan selectief en kies voor trends die bij je passen als persoon in plaats van klakkeloos alles over te nemen. Kies bijvoorbeeld voor een basisgarderobe bestaande uit tijdloze en kwalitatieve essentials en voeg daar unieke, out-of-the-box stijlen aan toe voor een on-trend twist en een goed gebalanceerde garderobe. 
4. Je bent nooit te oud
Vergeet regels rondom leeftijd, want wat je doel qua look of stijl ook is, je bent nooit te oud om er goed uit te zien en er zijn altijd manieren om het aan te passen naar een leeftijd geschikte versie. Laat je dus vooral niet uit het veld slaan door leeftijdgebonden do’s en dont’s maar kijk eerder hoe je er een eigen twist aan kan geven zodat het helemaal jou wordt.

5. Ga op onderzoek uit in je eigen kast
Weleens gehoord dat de meeste mensen 80% van de tijd slechts 20% van hun kleding dragen? Als dit bij jou ook het geval is dan betekent dit dat er in jouw eigen kast nog een legio aan nieuwe sets is te ontdekken. Simpele truc om toe te passen: hou een maand lang in de gaten welke kledingstukken je veel draagt door deze met de hanger de andere kant op terug te hangen. Overige hangers die nog de goede kant op hangen draag je dus veel te weinig en kun je de maand erop meer aandacht geven door daarmee juist nieuwe sets te creëren.

6. Neem afscheid van alle kleding waar je je niet lekker in voelt
Een nieuw jaar vraagt om een frisse wind door je kast. Dit is het perfecte moment om alles even kritisch door je handen te laten gaan. Neem afscheid van kledingstukken waar je hoopt ooit weer in te passen, of waarbij het gevoel of de fit eigenlijk nooit goed waren. Ontspullen voelt vaak bevrijdend en dat is met kleding niet anders.

Struin alvast door onze Looks pagina voor instant inspiratie.
expand_lessTOP
Admin Login
close